در انتخاب لوازم آشپزخانه و همچنین لوازم برقی آشپزخانه کاملا دقت بفرمایید
1.ظروف تفلونی
ظرفهایی با روکش نچسب، از پرطرفدارترین ظرفهای پختوپز هستند زیرا میتوان با آنها بدون روغن یا با کمترین میزان روغن و روی حرارت کم یا متوسط آشپزی کرد. مشکل ظروف تفلونی این است که روکش آنها به سرعت از بین میرود. این روکش نسبت به ضربه هم بسیار حساس است و ضربههای قاشق یا چاقو میتواند به آن آسیب برساند. اگر تفلون آسیب ببیند، مواد سمی و ذرات مسمومکننده آزاد میکند و غذایی که در آن پخت میشود، مضر خواهد بود. از سوی دیگر، لایه زیرین تفلون آلومینیوم است که خود مادهای سمی است بنابراین با پخت غذا در ظرفی که تفلون آن آسیبدیده و آلومینیوم زیرین نمایان است، مواد سمی وارد غذا میشوند. بهترین کار این است تفلونهای ساختهشده در کارخانههای معتبر را تهیه و درصورتی که آسیب دید، از پخت غذا در آن صرفنظر کنید.
2. ظروف لعابی
روکشهای لعابی معمولا روی ظروفی از جنس سرامیک یا چدن کشیده میشوند. نگهداری این ظروف راحت است و میتوان برای پخت غذاهایی که به حرارت بالا نیاز دارند، از آنها استفاده کرد. متاسفانه لعاب هم همانند تفلون اگر در شرایط استاندارد تهیه نشود، میتواند حاوی ترکیبهای سمی از جمله سرب، کادمیوم، آرسنیک و پیگمنتهای رنگی شیمیایی باشد. طول عمر روکش لعابی محدود است و در اثر ضربه و تغییر حرارت ناگهانی از بین میرود. هنگام شستشوی این ظرفها نباید از سیم استفاده کرد و اگر ترک بردارند، باید کنارشان گذاشت حتی برای نگهداری غذا هم از آنها استفاده نکرد.
3.ظروف سرامیکی
سرامیک در واقع نوعی ورنی است. به ظروف سرامیکی ظروف اکولوژیک یا سبز گفته میشود. این روکش نچسب، دقیقا مثل تفلون است با این تفاوت که حاوی ترکیب مضر موجود در تفلون نیست. روکشهای سرامیکی در مقابل فرسایش و خوردگی، خراشیدگی و ساییدگی تا حدی مقاوم هستند قیمت ظروف سرامیکی بالاتر از سایر ظروف پخت است به همین دلیل باید در نگهداری آنها دقت فراوان داشت تا آسیب نبینند. البته طول عمر روکش سرامیکی به نحوه استفاده از ظرف، میزان استفاده و نحوه شستشوی آن هم بستگی دارد.
4.ظروف چدنی
چدنها (که ترکیبی از آهن و کربن هستند)، عمر بالایی دارند. این ظروف مناسب پخت طولانی با دمای متوسط هستند و اگر فاقد آلومینیوم باشند، برای پختوپز مناسب محسوب میشوند، پس قبل از خرید حتما به برچسب و ترکیبهای مندرج در آن دقت کنید. لازم است حین استفاده از ظروف چدنی، نکتههایی را رعایت کنید تا چدن دیرتر از بین برود. اول اینکه قبل از استفاده باید چند دقیقهای آنها را روی حرارت بگذارید تا گرم شوند. برای آنکه از گرمشدن کافی ظرف مطمئن شوید، میتوانید قطرهای آب داخل آن بریزید و اگر به سرعت تبخیر شد، یعنی ظرف گرم شده است. درصورتی که ظروف چدنی اول گرم شوند، موادغذایی به آنها نخواهد چسبید. دوم اینکه در ظرف چدنیای که هنوز استفاده نشده، نباید آب به مدت طولانی بماند زیرا باعث میشود زنگ بزند. سوم، برای شستشوی چدن از ابر استفاده کنید زیرا سیم ظرفشویی باعث خراشیدگی و آسیب آن میشود و چهارم اینکه بعد از اتمام پخت، مادهغذایی را از درون ظروف چدنی خارج کنید تا اکسید نشود. در ضمن در ظروف چدنی فاقد روکش نباید مواد اسیدی مثل آبلیمو یا سس گوجهفرنگی ریخت.
5.ظروف آلومینیومی
این ظروف با قیمت پایین در بازار عرضه میشوند. آلومینیوم کاربردهای وسیعی در پختوپز دارد. از ورقها و ظروف یکبار مصرف پخت آلومینیومی گرفته تا قابلمه و کتری و... دلیل پرطرفدار بودن آلومینیوم، سبک بودن آن و پخش کردن سریع و یکنواخت حرارت است. متاسفانه طی روند پخت، احتمال آنکه ترکیبهای سمی آلومینیوم وارد غذا یا آب شود، بسیار بالاست پس اگر برای سلامت خود ارزش قائل هستید، ظروف آلومینیومی یا چدنهای حاوی آلومینیوم تهیه نکنید. آلومینیوم میتواند عوارض وحشتناکی برای مغز و ماهیچهها داشته باشد. در ضمن این ظروف در برابر ضربه حساساند و به سرعت تغییر شکل میدهند.
6. ظروف اینوکس یا فولاد ضدزنگ
اینوکس از آهن، کروم و نیکل تهیه شده است. قابلمههای اینوکس کف ضخیمی دارند و این موضوع باعث پخش یکنواخت حرارت میشود و در نتیجه غذا در آنها به سرعت میپزد و در مصرف انرژی صرفهجویی خواهدشد. ظروف اینوکس نچسب هم هستند اما باید مراقب بود ترکیبهای کلردار یا اسیدی داخل آنها نریزد. برخی از ظروف اینوکس به 10/18 معروفند، به این معنی که از 72 درصد آهن، 18 درصد کروم و 10 درصد نیکل تهیه شدهاند. این ظروف از جمله بهترین ظروف پخت محسوب میشوند و طول عمر بالایی دارند و میتوان به سلامت غذایی که داخل آنها پخته میشود، اطمینان داشت.
7.ظروف شیشهای یا پیرکس
ظروف پخت شیشهای یا اصطلاحا پیرکس، حرارت بالا را تحمل میکنند و در صورتی که این ظروف رنگ نشده باشند، میتوان گفت سالمترین نوع ظروف برای پخت غذا هستند. اگر به این ظروف ضربههای محکم وارد نشود و دچار شوک دمایی نشوند، مقاوم هستند و از همه مهمتر بازیافت میشوند! تنها نکته این است که باید مراقب باشید غذا داخل آنها ته نگیرد و نچسبد.
8.ظروف سفالی
هزاران سال است که از این ظروف برای پخت کمک میگیرند. این ظروف روکش لعاب یا ورنی ندارند و درنتیجه بسیار سالم و طبیعی هستند. متاسفانه امروزه از این نوع ظروف بسیار کم استفاده میشود.
9.ظروف مسی
مس هادی خوب حرارت است و اگر روی گاز آشپزی میکنید، میتواند ظرف پخت مناسبی باشد. معمولا از ظروف مسی برای تهیه مربا استفاده میکنند. مس قرمز به مرور زمان در مجاورت هوا اکسید میشود و به سبز خاکستری میگراید. مسی که به این رنگ درآمده، برای سلامت مضر است. مس زیاد برای سلامت مضر است به همین دلیل معمولا داخل مس را با فلزی دیگر میپوشانند. مشکل ظروف مسی این است که روکش داخلی آنها به مرور زمان به دنبال استفاده یا ریختن مواد اسیدی از بین میرود. بهتازگی ظروف مسی با اینوکس روکش میشوند که نگهداریاش سادهتر و استفاده آن سالمتر است. برخی از ظروف نیز ترکیب مس و زینک هستند اما تعداد آنها بسیار کم است و به سختی پیدا میشوند.
10.ظروف سیلیکونی
سیلیکون چیزی شبیه به کائوچو است و از ترکیب طبیعی سیلیسیوم و اکسیژن تهیه شده است. از ظروف سیلیکونی بیشتر در پخت شیرینیها استفاده میشود. زمان پخت در این ظروف، سریع است و حتی بدون روغن ماده غذایی از آنها جدا میشود. شستشوی آنها ساده است و میتوان بهراحتی آنها را از فریزر به فر منتقل کرد. البته نباید این ظرفها را روی حرارت مستقیم گذاشت. کیفیت ظروف سیلیکونی و بهای آنها متفاوت است. سیلیکونهای پلاتینی از گرانترین انواع هستند و میتوان از آنها در درجه حرارتهای بسیار بالا استفاده کرد. سیلیکون پراکسید ضعیفترین نوع سیلیکون است و برخلاف نوع پلاتینی تحمل 4 ساعت حرارت 200 درجه را ندارد. سیلیکونی که کیفیت پایینی دارد، هنگام استفاده بوی نامطبوعی تولید میکند و ممکن است مولکولهای سمی را وارد غذای شما کند، بنابراین اگر ظرف سیلیکونیتان از نوع مرغوب نیست فقط از آن برای موادغذاییای که در سرما تهیه میشوند، مثل ژله، استفاده کنید.
بدن خوش فرم و محکم میخوای؟ انرژیت برای تمرین کمه؟ این 12 ماده غذایی برتر برای فیتنس بانوان رو در برنامه غذاییت بگنجون!
اگر میخوای وارد فیتنس بانوان بشی یا تا حالا کار کردی، حتما برات سوال بوده که چه خوراکی هایی میتونه تو رو زودتر به هدفت که یه بدن زیبا و فیت و فرم گرفته هست برسونه و انرژی لازم برای تمرینت رو فراهم کنه. توی این فایل کوچیک، 12 ماده غذایی برتر برای فیتنس بانوان رو بهت معرفی می کنم. پس اون ها رو توی رژیم غذاییت بگنجون و از دونستن این راز لذت ببر!
این موادغذایی علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز تو برای تمرین، پروتئین لازم برای عضلات و همچنین چربی های مفید برای آب کردن چربی های بدن حین تمرین رو هم تامین می کنن. بعلاوه خواص عالی دیگه ای هم دارن که برات توضیح داده میشه!
سه نمونه از این مواد غذایی رو در زیر باهم میبینیم:
1- هویج
هویج کربوهیدارت پیچیده ای داره که انرژی مورد نیاز عضلات رو تامین می کنه. همچنین با وجود کالری خیلی کم، پتاسیم لازم برای کنترل فشار خون و انقباضات عضلانی رو تامین می کنه!
2- ران مرغ
دریافت آهن و روی ناکافی باعث کاهش انرژی میشه. پختن مقداری ران مرغ یا بوقلمون بهترین راه برای دریافت آهن و روی مورد نیازته. گوشت تیره مرغ بطور قابل توجهی چربی کمتری در مقایسه با گوشت قرمز داره و دارای آهن، روی و ویتامین ب هست که زنان بهش نیاز دارن.
3- شیرکاکائو
شیرکاکائو چیزی بیش از دریافت کلسیم داره. در حین کالری کم انرژی خیلی بالایی بهت میده. کاکائو ویتامین، کلسیم و مواد معدنی مفیدی داره که در ترکیب با شیر اثری به مراتب بهتر از نوشیدنی های تبلیغاتی برای بعد از تمرینه!
برای دریافت رایگان باقی 12 ماده غذایی برتر برای فیتنس بانوان به پیج زیر مراجعه فرمایید:
http://fitsho.ir/12-top-fitness-food-for-women
رمز موفقیت و یکی از مشخصه های بارز هر هتل یا تجهیزات رستوران مجلل نحوه انتخاب ظروف پذیرایی آن می باشد. این ظروف می بایست به نحوی انتخاب شوند که:
1. به لحاظ طراحی، زیبا و از نظر کاربری متناسب با مصرف باشند.
2. از استحکام لازم جهت استفاده مکرر روزانه برخوردار باشند.
3. قابل دسته بندی بوده و به سادگی حمل و نقل گردند.
4. آرم و نام هتل و نقش روی ظروف در مقابل شستشوی مکرر روزانه با شوینده های قوی و حرارت بالای ماشینهای ظرفشویی صنعتی، مقاوم باشد.
جای خوشحالیست که به اطلاع برسانیم، شرکت چینی زرین ایران طی سال های اخیر با بهره گیری از بیش از یکصد و سی سال تجربه مفید در صنعت چینی و سرامیک، استفاده از مرغوبترین مواد اولیه و برخورداری از آخرین تکنولوژی و ماشین آلات این صنعت، موفق به عرضه محصولاتی بی رقیب و مطابق با آخرین استانداردهای جهانی به بازار گردیده که پاسخگوی نیازهای متنوع دست اندرکاران صنعت پذیرایی و کیترینگ بوده است. به نحوی که هم اکنون طیف وسیعی از بزرگترین و خوشنامترین هتل ها و رستوران های سراسر کشور در زمره مشتریان این شرکت قرار دارند.
تجهیزات هتل مخصوص استفاده در رستوران، تالار، هتل و سایر اماکن اقامتی و پذیرایی که توسط این شرکت ارائه میگردد عبارت است از:
• ظروف چینی هتلی
• سرویس قاشق، چنگال و کارد
• انواع لیوان و گیلاس کریستالین
ظروف هتلی زرین که از نوع چینی سخت می باشد، با گذراندن آزمایشات دقیق کنترل کیفی، دارای مقاومت بسیار بالا در برابر ضربه و همچنین شوک های حرارتی بوده و با بهره گیری از بهترین مواد اولیه، عاری از هر گونه مواد مضر برای سلامت انسان و به طور قطع بهداشتی ترین ظروف غذاخوری می باشند.
طراحی قطعات این سری از محصولات با در نظر گرفتن فرهنگ مصرف به گونه ای است که علاوه بر ظرافت و زیبایی و رعایت اصول ارگونومی، استفاده از آنها در حد اعلای کاربری را میسر ساخته است. به علاوه اشغال کمترین فضا در هنگام انبارش و حمل و نقل سریع و آسان آنها در زمان ارائه سرویس، حاصل طراحی هوشمندانه قطعات و قابلیت دسته بندی و روی هم قرار گرفتن آنها است.
در نهایت با بهره گیری از فناوری دکور داخل لعابی که در ایران انحصاراً توسط این شرکت ارائه می گردد، احتمال کمرنگ یا پاک شدن آرم و لوگوی اختصاصی شما از روی ظروف به صفر رسیده است.
چگونه عادتها رو با استفاده از قانون جذب تغییر بدیم؟
عادتها رفتارهای ساده ای هستند که ما آنها را یاد گرفته ایم مثل سیگار کشیدن ، ناخن جویدن ، کمبود اعتماد به نفس، اضطراب ، بدبینی ، به تعویق انداختن کارها، وابستگی به مواد مخدر، منفی بافی، اضافه وزن و .....
و شامل اعمالی هستند که ما در مدت طولانی، آنها را تکرار کرده ایم.
برداشتن چهارقدم مهم در تغییر باور با قانون جذب ، درباره هر انسانی لازم است:
1 – در هر تصمیمی که در هر زمان برای تغییر خودت می گیری، آن تصمیم تو در همان زمان ، ارزش دارد و ممکن است که در آینده نیاز به بازنگری و ارتقا داشته باشه.
2 – ارزش تو با عادتهات سنجیده نمیشه و هر انسانی در درون خودش ، ارزشی والا داره.
3 – حرفها و عکس العملهای مردم، درباره تو و کاری که انجام می دهی، متعلق به خود اونهاست نه متعلق به تو، و تو مسئولیتی در قبال حرفهای مردم نداری.
4 – تو قادر هستی برای تغییر عادتهات ، خلاقیت به خرج بدی و از روشهای نوآورانه استفاده کنی.
در هنگام تولد، هیچ کس اختلالی در عادات خودش نداره .اینها چیزهایی هستن که ما یاد گرفته ایم.آنها جزء اکتسابی ما هستن و براحتی قابل تغییر هستن و خود واقعی ما نیستن.جزء اکتسابی همون قسمتی از ماست که به طور عادی و تقریبا بدون تفکر، و غیرآگاهانه از ما سر می زنه.
رفتار در ما چگونه انتخاب میشه؟
بر اثر انتخاب مغز ما به عنوان بهترین و موثرترین رفتاردر همان لحظه ست. و نوعی احساس خوب به ما میده که این دو ( انجام رفتار و احساس خوب) با هم در مغز ما تلفیق شده و به صورت برابر و هم ارزش در میان.
و پس از آن مغز ما همون کاری رو که فکر می کنه بهتره برای انجام ، انتخاب می کنه.
به همین علته که افراد سیگاری، برای داشتن احساس بهتر سیگار می کشن و یا افراد چاق، غذای زیادی می خورن.
عادات ما ، از جمله رفتارهایی هستن که ما آنقدر در انجام دادنشون خبره شدیم که دیگه فراموش می کنیم این رفتارها ، هدف خاصی رو دنبال نمی کنن.
در برنامه بعدی همراه ما باشید تا راهکارها رو به شما ارائه بدیم.